Camí, a peu, al voltant d'una illa

Google translator

A T E N C I Ó ! ! !

Tanqueu totes les barreres que trobeu al vostre pas. Són per controlar el bestiar.

CAMÍ DE TORNADA, PUNT I FINAL


CAMÍ DE TORNADA, PUNT I FINAL


Notes de Viatge (21 de juny) Punt i finalNo hi ha entrada a port més majestuosa que el canal de promeses i complicitats que mena a Maó. La sortida d'un vaixell del port pren una força dramàtica d'aventura i un udol de vaixell en deixar sa Mola és l'expressió del dolor pel comiat.

Avui toca fer el recorregut a la inversa. Amb el cor encongit miro i remiro aquests molls que he vist canviar a través del temps com si tinguessin vida pròpia. Puc veure'm recórrer en bicicleta la costa que s'enfila fins el mercat, l'any 1967 amb els companys del Costa i Llobera. Menjant un tomàquet per esmorzar, agafat de l'hort,  l'any 77 a la barraca del Moll de Llevant. Paquets de Rumbo curt llençats des de la barana del vaixell, en acomiadar-me de la Marta. Arribades a l'alba, amb el Quique, a primers dels vuitanta; el gin, asseguts a l'interior fosc del Baixamar tot escoltant Bach, mentre veiem créixer el dia que il·luminava el port. El panorama des del pont, el dia que arribàrem de Mallorca, amb la Rosa i el Moya, l'any de la gira amb la companyia de teatre. El mateix panorama, de tornada a Barcelona amb l’Anna i l’Antonio.

Encara no m'he cansat d'escrutar aquesta badia desesperadament cada cop que he de partir. Com si esperés un darrer cop de força capaç de retenir-me que mai no arriba. I m'enfilo a la frontera del vaixell amb els primers símptomes d'enyor. Sé ja per endavant que cercaré a l'horitzó, des de Vilanova, el perfil de Mallorca i que alçaré la vista cap al cel, més amunt de les cases, per comprendre la diferència. El cel, les cases... els migdies lents com els de la infantesa, la meva conversa amb l'illa; el vent, la llum, els colors, les olors... Els edificis no gaire alts, per exemple; el silenci a l'hora de la migdiada, la calor blanca. Tot es desfarà com el fum, en entrar al port de Barcelona. La vida s'amagarà, un cop més rere els plans per viure-la i encara voldré vagarejar, com en "Guillermo" amb els "Proscritos", per tardes de mans a les butxaques i regust de terra als llavis.

Quan deixo enrere un indret on hi he viscut estones extraordinàries, no l'abandono del tot doncs hi resta una part de mi; roman com a penyora del meu retorn, i reviu en cadascuna de les persones que l’he compartit.


Final de curs 1966/67 a Menorca amb l’escola Costa i Llobera

Alfageme Rius Humbert, Antolin Urpinas Lluís, Aragó Gassiot Tarsici, Artigal Valls Josep Maria, Ballber Algueró Amadeu, Ballester Muñoz Ferran, Bartomeu Balbuena Heliodoro, Bermejo Costa Antoni, Cabezas Casanovas , Camí Casella Xavier, Canals Tomàs Tony, Cantó Martorell Lluís, Carvajal Camp Jordi, Codina Mir Ramon, Comas Roses Jordi, Comas Coma Anton Maria, Comas Coma Pere Maria, Cortés Miguel Ramon, Daví Aragay Jordi, Farré Agustin Jordi, Fló Martí Jordi, Gomez Rahola Agustí, Grau Ribot Jordi, Leveroni Escofet Jordi, Lupon Roses Emili, Martell Pérez Albert, Martínez Fontanet Adolfo, Mas Jové Josep Oriol, Mirada Costí Antoni, Miserachs Vidal Josep Maria, Montañà López Manuel, Morera Borrell Enric, Mundó Gibert Joaquim, Palacin Casal Manuel, Pedrals Pugues Ricard Maria, Pelegrí Piñas Ramon, Pomerol Montseny Josep Maria, Porta Rado Jordi, Pullès Klarer Antoni, Puyol Serra Joan, Ramírez Rodríguez Antonio, Romeu Juvé Francesc, Rovira Peras Jordi, Rovira Font Manel, Rovira Jarque Enric, Salvador Ribera Oriol, Sandaran Fontfreda Francesc, Solé Sugranyes Jordi, Teixidor Escobar Alejandro, Torres Sanauja Josep Maria, de, Trias Ortigas Agustí, Ubach Nuet Juli, Vendrell Sala Josep Maria, Vidal Santos Miquel Àngel, Vidal Puntijoch Manuel, Vila Roig Enric, Yzaguirre Maura Xavier, Benejam Pilar, Mossèn Garriga,


Amistats que han cedit a la illa la major part de la màgia que em lliga a Menorca. A totes elles, gràcies per compartir-la.

Marta Castelar, Susanne, Kirsten, Eduard Domingo, Rosa Morata, Consol, Víctor León, Gabi, Norbert Íbero, Quique Miquel, Eva, Ari, Oscar Mas, Rosa Gavin, Walter Cots, Albert Moya, Tito Lucchetti, Victòria Gallego, Jordi Martínez, Francesc Albiol, Joan Cabo, Josep Parramon, Pepe Rubianes, Noli Rego, Montse Calçapeu, Claret Papiol, Joan Ollé, Núria Nebot, Maria Guardiola, Esteve Fort; Biel, Joan i Àngel de Ses Persianes; Sílvia, Joan i Fali, Anna Solís, Antonio “Vendetta” Rodríguez, Jordi Roca, Georgina, Olga Febrer, Rosa Maria, Vicenç Soriano, Montserrat Edo, Marta Mas .Publica un comentari a l'entrada