NOTES DE VIATGE. (S9 DE MAIG 2016): PARADA I FONDA
Ahir vaig arribar
as Mercadal a mitja tarda força deprimit i cansat. No tant per les caminades i
les dues nits passades al ras, com per la constatació que paisatges estimats de
la meva joventut s’havien massificat. Només arribar a Mercadal vaig adonar-me
que havia estat una bona elecció, doncs restava buit i silenciós immers en
l’aire tebi de la tarda. Vaig dutxar-me a l’habitació de la fonda Jeny i vaig
sortir a fer un passeig ple de calma pels carrers solitaris del poble. Poc a
poc vaig anar retrobant-me amb la quietud i la intimitat enyorades.
De bon matí he
esmorzat a ca la Jeny i la Lola, la noia de recepció m’ha fet endur, tant sí
com no, un pícnic que constava d’entrepà, una ampolla de mig litre d’aigua, una
poma i un iogurt; ben equipat, doncs, he
sortit a passejar per la carretera del Camí de Montpalau i el Camí de
Tramuntana. En passar pel vell Molí de Mercadal veig oberta la tanca i no puc
evitar la temptació d’explorar. Està en un lloc preciós amb una vista
privilegiada que arriba fins als turons de la costa Nord; ràpidament puc
imaginar-me fent-hi estades amb amics i amigues, com si fos de la meva
propietat. Satisfeta la curiositat m’aturo a menjar-me l’entrepà en un caminet
perdut entre camps de cultiu i ondulacions del terreny que l’arreceren de la mica
de tramuntana que s’ha aixecat; relaxat i satisfet en aquesta raconada des Camí
de l’Arpa paro esment dels pardals; no sé de quina classe d'ocells es
tracta però, segons la teoria apresa ahir a Sant Tomàs, segur que són pardals,
doncs són ben petits.
Aquesta estada a
Menorca furga en la pols de nocions quasi oblidades, com el fet de
‘deambular’ que tant m'atreia de “Las Aventuras de Guillermo”. El
concepte de vagarejar m’atreu des de ben petit; mans a les butxaques, ment en
blanc i els sentits alerta a l'espera de qualsevol aventura que pugui sorprendre’m.
He “deambulat”, doncs, fent i defent el Camí de Tramuntana tantes vegades com
m’ha plagut; simplement badava. Potser per això no noto cap molèstia, tot i
estrenar avarques, prova difícil. Quan retorno al poble el matí ha esdevingut calorós
i bé val una cervesa fresca a la penombra de
Can Bep, des d’on es pot
contemplar la plaça d'es Mercadal. Llegeixo el menú i m’ha convençut: Plat únic
de fideuà, pa i vi o refresc, 7 €. Això està fet. Em quedaré a dinar i després
becaina a ca la Jeny. No plans, no future.
2 comentaris:
Esplèndit vídeo, Quico! Tot el post és boníssim. Et felicito!
Doncs moltes gràcies. M'agrada molt el que dius i em motiva especialment.
Publica un comentari a l'entrada